Predsjednik Upravnog odbora OSP

BIOGRAFIJA

 

Nebojša Savanović je  rođen  23. novembra 1987. godine u Prijedoru. Završio je osnovnu školu ,,Desanka Maksimović“ i Gimanziju ,,Sveti Sava“ u Prijedoru. Na Univerzitetu u Novom Sadu završio je Ekonomski fakultet Subotica, 2010. godine.  Na istom Univerzitetu i  fakultetu se nalazi pred odbranom Master rada. 

 

Nebojša Savanović posjeduje dugogodišnje iskustvo u studentskom i omladinskom organizovanju. Posebna zanimanja ga vežu za grantove iz evropskih fondova. Posjeduje znanja iz projektnog menadžmenta i upravljanja projektnim ciklusom. Zaposlen je u Gradskoj upravi grada Prijedora, u Odjeljenju za finansije. Što se tiče projektnih ciklusa, trenutno radi na implementaciji projekta iz IPA Adriatic programa, Projekta IPA CAN na poziciji Asistenta finansijskog menadžera.

Trenutno obavlja funkciju Predsjednika Prijedorskog urbanog udruženja mladih, funkciju Predsjednika Upravnog odbora Omladinskog savjeta Prijedor, član je  Odbora mladih u Organizaciji poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Prijedor, Potpredsjednik je  Odbora mladih u Organizaciji poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Republike Srpske  a od jula je postavljen na funkciju Predsjednika Upravnog odbora Omladinskog savjeta Republike Srpske.

Posjeduje sposobnosti korespondencije na   engleskom i grčkom jeziku  a slabije poznaje  njemački.

 Pored napred navedenih akademskih aktivnosti i poznavanja jezika, takodje posjeduje mnoge certifikate iz oblasti pisanja projekata a posjeduje i ECDL certifikat o informatičkom znanju.